Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kokoamme yhteen auttamisen ammattilaiset

Haluamme pitää huolta hätäkeskusammattilaisista

”Tulin Hätäkeskuslaitokseen töihin vuonna 2011, ja samana syksynä aloitin Suomen Hätäkeskusammattilaiset HALin varaluottamusmiehenä. Minusta tuli luottamusmies, kun Arto Pirttimaa aloitti pääluottamusmiehenä.

Pidän tärkeänä, että työnantajan ja työntekijöiden välillä on toimiva keskusteluyhteys. Luottamusmies on linkki työntekijöiden ja työnantajan välillä. Hän voi osaltaan olla vaikuttamassa työhyvinvointiinkin: kun asiat toimivat sujuvasti, se edistää myös työhyvinvointia.

Yritän pitää työhyvinvointiasioita esillä. Meillä on paljon sellaisia hyvinvointia tukevia asioita, joita voi hyödyntää jo ennen kuin päätyy ottamaan yhteyttä työterveyteen.

Helka Hiltunen

Toivon, että jäsenet ottavat ajoissa yhteyttä luottamusmieheen tai muihin henkilöstön edustajiin; asiat helposti paisuvat, jos niitä jää yksin murehtimaan. Itselleni on tärkeää, että me luottamusmiehet toimimme verkottuneesti. Saamme vertaistukea toisiltamme ja pyrimme siihen, että koko laitoksessa olisi yhteneväiset toimintamallit ja ohjeet eri tilanteisiin.

Kaikkeen ei voi työpaikalla vaikuttaa, mutta minun tehtäväni luottamusmiehenä on kertoa, miksi on päädytty tiettyihin ratkaisuihin. Koetan olla asioista ja ohjeistuksista hyvin perillä, jotta voin perustella asiat työntekijöille.

Valtaosa minun tietooni tulevista epäkohdista koskee työvuoroja. Niitä ei varmasti koskaan saada sellaisiksi, että järjestely sopisi kaikille. Ne puhututtavat aina. Toisaalta muut asiat, kuten lomat ja palkkaus, ovat meillä hyvin selkeitä, eikä niistä tule esiin isompia hankaluuksia.

Olen itse alanvaihtaja. Työskentelin ennen hallinnollisissa tehtävissä ja halusin työn, jolla on enemmän tarkoitusta. Voi kuitenkin sanoa, että työ on ihan erilaista nykyään kuin silloin, kun aloitin hätäkeskuspäivystäjänä. Mikään muu ei ole pysyvää kuin muutos. Välillä toivoisi, että olisi sellainen tasainenkin aika, jolloin voisi keskittyä vain perustyöhön. Kaiken tämän keskellä meillä on älyttömän mahtava työyhteisö, joka auttaa jaksamaan. Lisää resursseja kuitenkin tarvitsisimme. Erityisen tärkeää on, että saamme pidettyä nykyisistä ammattilaisista kiinni.”

Helka Hiltunen
hätäkeskuspäivystäjä, Oulun hätäkeskuksen luottamusmies
Suomen Hätäkeskusammattilaiset HAL

<< Takaisin SPAL 30 vuotta -sivulle