Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kokoamme yhteen auttamisen ammattilaiset

Elämä palkitsee, kun on tahdonvoimaa ajaa asioita

”Maastopalot ovat olleet lähellä sydäntäni ja kiinnostukseni kohteena aina. Vaikka sekin on osa perustyötämme, maastopalotilanteista voi oppia aina lisää. Liian viisas ei voi koskaan olla.

Jari Pääkkönen

Tänä vuonna olen varahenkilönä metsäpalomuodostelma GFFF-V:n Portugalin-valmiussiirrossa. Vuonna 2018 sain osallistua Ruotsissa pitkäaikaisen kuivuuden vuoksi laajoille alueille levinneiden maastopalojen sammutustehtävälle. Olimme mukana loppuvaiheen sammutustöissä, joten tehtävänä se ei ollut erityisen rankka. Oli kuitenkin hieno kokemus päästä työskentelemään vieraalla maalla ja erilaisen organisaation kanssa.

Kansainvälinen toiminta tuo perspektiiviä omaan työhön. Siinä näkee, miten asiat tehdään muualla, minkälaisessa organisaatiossa ja minkälaisella kalustolla. Se laajentaa omaa elämänkatsomusta, kun pääsee tutustumaan erilaiseen toimintakulttuuriin. Vuosituhannen vaihteessa olin myös YK:n rauhanturvaajana. Näissä tehtävissä huomaa, että meillä Suomessa moni asia on todella hyvin.

Olen huomannut, että sinnikkyys palkitsee. Kun tietää olevansa oikealla asialla ja on tahdonvoimaa viedä asioita eteenpäin, elämä palkitsee jossain vaiheessa. Tein melkein 20 vuotta varallaoloa päiväpaloasemalla. Olin aktiivinen sen osalta, että saisimme varallaolokäytäntöön muutoksen. Nyt teen kolmatta vuotta vuorotyötä.

Paras lopputulos saadaan, kun porukalla puntaroidaan asioita. Yhteinen keskustelu on tärkeää. Harmillisimpia ovat ne neuvottelut, jotka syystä tai toisesta eivät etene, vaan käsittely jää kesken, vaikka pyrkimys olisi hyvä ja aktiivisesti toisimme epäkohtia esiin.”

Jari Pääkkönen
palomies, luottamusmies
Kuopion palomiesyhdistys Spal

<< Takaisin SPAL 30 vuotta -sivulle