Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Työtuomioistuin on antanut välituomion seitsemäntoista SPALin jäsenen varallaolokanteesta Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen alueelta. Tuomioistuin vahvisti pelastusalan ammattilaisten vuosien 2012–2015 aikana tekemän yksikönjohtajan varallaolon kokonaisuudessaan työajaksi. Heille mahdollisesti maksettava palkkasaatava ratkaistaan työtuomioistuimen jatkoistunnossa.

Kahden jäsenen nostaman kanteen palomestarivarallaolosta työtuomioistuin hylkäsi siltä osin kun heidän varallaolonsa oli päällystövarallaoloa eli niin sanottua P3-varallaoloa.

Kanteessa vastaajina olivat Oulun kaupunki ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT.

Oulun lisäksi SPALin jäseniä koskevia varallaolokanteita on ollut työtuomioistuimen käsittelyssä Turusta, Mikkelistä, Tampereelta, Joensuusta, Kuopiosta, Ylivieskasta ja Jyväskylästä.

Pelastushenkilöstön varallaoloa koskeva kanneprosessi on kestänyt yli kymmenen vuotta. SPAL esitti työnantajille palkkasaatavien sopimista, mutta kaupungit eivät olleet tähän halukkaita, joten liitto vei jäsentensä vaatimukset työtuomioistuimen käsiteltäväksi. Korkein oikeus ratkaisi SPALin Varsinais-Suomessa asuvan jäsenen kanteen tämän hyväksi vuonna 2015. Tämän jälkeen SPAL kartoitti jäsentensä halukkuutta varallaolon palkkasaatavien vaatimuksille.

Lue myös: