Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sote-sopimuksen palkkahinnoittelu-uudistukseen on käytetty 1.2.2024 kehittämisohjelman mukainen valtakunnallinen keskitetty erä (0,4 %) määritettäessä palkkahinnoittelukohdille uudet peruspalkat.

Keskitetty erä on käytetty kokonaisuudessaan em. tarkoitukseen. Uudistus koskee hyvinvointialueita, hyvinvointiyhtymiä ja Helsingin kaupunkia.

Neuvottelutulos tuo sote-alan ammattilaisille uusia palkkaryhmiä, joiden avulla palkkausta pystytään kehittämään. Neuvotteluissa saatiin aikaan raamit, joiden mukaan SOTE-sopimuksen erilaiset tehtäväkokonaisuudet sijoittuvat viiteen eri palkkausliitteeseen. Liitteiden sisällä on erilaisia palkkaryhmiä.

Palkkaryhmissä määritellään peruspalkat eli vähintään maksettavat palkat lähes kaikille suurille ammattiryhmille. Palkkaryhmät ovat valtakunnallisia ja niiden euromäärät velvoittavat työnantajia.

SPALin jäsenten osalta kuukausittainen perustason ensihoitajan vähimmäisperuspalkka on 1.2.2024 lukien 2 500 euroa, hoitotason ensihoitajan vähimmäisperuspalkka 3 000 euroa ja kenttäjohtajan vähimmäisperuspalkka 3 430 euroa.

Kehittämisohjelman 0,4 prosentin erä HYVTES:ssä 1.2.2024

HYVTES:n kehittämisohjelman valtakunnallisesta 0,4 %:n keskitetystä erästä ei päästy yhteisymmärrykseen. Keskitetty erä 0,4 % yhdistetään kehittämisohjelman 1.6.2024 paikalliseen erään. Tämä merkitsee, että kehittämisohjelman paikallisen järjestelyerän suuruus 1.6.2024 on muutoksen jälkeen 1,0 % aiemmin sovitun 0,6 %:n sijaan.

Lisätietoja: SPALin edunvalvontajohtaja Pasi Jaakkola, p. 045 854 1989