Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL kokoontui liittokokoukseen tänä vuonna Rovaniemellä tiedekeskus Arktikumissa. Paikalla oli lähes sata osallistujaa.

Liittokokouksen avasi järjestön johtaja Kim Nikula, joka muistutti puheessaan, että ilman riittäviä talous- ja henkilöstöresursseja emme voi ylläpitää kokonaisturvallisuutta.

Nikula kiitti alan ammattilaisia siitä, että pelastusala nauttii vuosi toisensa jälkeen barometreissa kansalaisten luottamusta ja arvostusta.

– Se ei synny siitä, mitä me sanomme täällä, vaan siitä, mitä te teette siellä arjessa, Nikula sanoi.

Tervehdyksensä liittokokoukselle toivat myös Rovaniemen kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Päivi Alaoja sekä Lapin pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Markus Aarto.

Liittokokouksessa luovutettiin liittohallituksen myöntämät ansiomerkit yhteensä 17 henkilölle. Ansiomerkki voidaan myöntää SPALin nykyiselle tai entiselle jäsenelle, joka on ansiokkaasti toiminut liiton tai paikallisyhdistyksen hallinnossa, edistänyt liiton jäsenten etuja työyhteisössä, toiminut ammatillisesti esimerkillisesti ja kunnioitettavasti tai on toiminnallaan vaikuttanut myönteisesti jäsenten yhteiskunnalliseen asemaan tai yhteenkuuluvuuteen.

Kultaisen ansiomerkin sai vuonna 2023 viisi jäsentä ja hopeisen kaksitoista. Lassi Ekman piti ansiomerkin saajien kiitospuheen.

Liittokokouksessa palkittiin myös prosentuaalisesti jäsenmääräänsä kasvattaneet jäsenyhdistykset kolmessa eri sarjassa. Palkinnon saivat Satakunnan ensihoitajat, Savon ensihoitajat sekä Hätäkeskusammattilaiset HAL.

Kokouksessa liittohallitus vahvisti toimintasuunnitelman vuodelle 2024. Liittokokous on ottanut tänään julkaistussa julkilausumassaan kantaa myös pelastustoiminnan resurssien ja toimintaedellytysten turvaamiseen tulevassa hallitusohjelmassa.

SPALin julkilausuma: Pelastustoiminnan resurssit ja toimintaedellytykset turvattava tulevassa hallitusohjelmassa

SPALin ansiomerkin saajat

Kultaisen ansiomerkin saivat Lassi Ekman, Jouni Hämäläinen, Jari Niutanen, Ville Rankinen sekä Risto Tamsi.

Hopeisen ansiomerkin saivat Jari Arjola, Juha Heinänen, Janne Kauppinen, Jari Koivuluoma, Kimmo Lehikoinen, Carita Lindfors, Jussi Pääkkölä, Lasse Rytkönen, Matti Salmi, Mikko Suomela, Matti Suopajärvi sekä Matti Syrjä.