Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pelastusopiston yliopettaja Matti Honkanen sai Vuoden palomies 2022 -tunnustuksen pelastusalan johtamismenetelmien kehittämisestä ja aktiivisella vaikuttamisella pelastustoimen hankkeissa.

Honkanen on toiminut pelastusalalla jo 40 vuotta, joista viimeisimmät 20 vuotta Pelastusopiston yliopettajana.

Toimikunta perusteli valintaa myös Honkasen tavalla ottaa huomioon koko pelastustoimen opiskelijat ja sopimuspalokunnat mukaan lukien.

Honkanen pitääkin yhteistyötä Pelastusopiston opiskelijoiden kanssa ensiarvoisen tärkeänä osana uusien toimintamallien ja menetelmien testausta.

– Valinta Vuoden palomieheksi tuntuu hyvältä ja liikuttaa, sillä arvostan suuresti tätä tunnustusta. Onhan tämä suurimpia kunnianosoituksia, mitä tällä alalla voi saada, Honkanen sanoo.

Vuoden Palomies on tunnustuksenosoitus esimerkillisestä toiminnasta, erityistä tunnustusta ansaitsevan pelastustehtävän suorituksesta tai muusta teosta, joka kohottaa pelastusalan, pelastuslaitosten tai palokuntien arvonantoa. Valinnan tekee vuosittain toimikunta, johon kuuluu edustaja Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALista, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä (SPEK), Suomen Palopäällystöliitosta (SPPL), Julkisten ja hyvinvointialojen liitosta (JHL) ja Suomen Sopimuspalokuntien Liitosta (SSPL).

Vuoden Palomies on valittu vuodesta 1982 lähtien. Vuoden palomies 2022 julkistettiin Vuoden Palomies 40 vuotta -juhlatilaisuudessa Säätytalolla Helsingissä.

Kuva: Santtu Tuomisto, Pelastusopisto