Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut jatkuivat maanantaina 9.1. Neuvotteluissa käytiin läpi ajankohtaista neuvottelutilannetta ja sovittiin uusia neuvotteluaikoja kuluvalle viikolle.

Valtion neuvotteluja käyvät Valtion työmarkkinalaitos sekä valtion pääsopijajärjestöt Ammattiliitto Pro, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.

Pääsopijajärjestöt ovat aiemmin kertoneet, että niiden tavoitteena ovat ostovoimaa parantavat pääosin yleiskorotuksina toteutettavat palkankorotukset sekä maltilliset virastokohtaiset paikalliset erät. Paikallisten erien on tarkoitus poistaa esimerkiksi virastokohtaisten palkkausjärjestelmien epäkohtia. Virastoerän osalta pääsopijajärjestöjen tavoitteena on, että virastoerä jaetaan yleiskorotuksena, mikäli sen paikallisesta jakamisesta ei päästä sopimukseen.

Valtion virka- ja työehtosopimuksen piirin kuuluvat SPALin jäsenistöstä hätäkeskusammattilaiset. Hätäkeskuksissa työskentelevät ovat Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALin jäseniä Hätäkeskusammattilaisten liitto HALin kautta. Valtion neuvotteluissa SPALin neuvottelujärjestönä on Pro.

SPAL tiedottaa neuvottelujen etenemisestä. Valtion neuvotteluihin liittyvän uutisoinnin löydät kootusti Pron verkkosivuilta.