Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kunta-alan virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa päästiin osittaiseen ratkaisuun ja työrauhaan. Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Soten jäsenjärjestönä SPAL on neuvotteluratkaisun ulkopuolella.

– SPAL ja sen jäsenistö eivät ole sidottuja kunta-alan sopimuksiin, joten SPALilla ei ole työrauhavelvoitetta, järjestön johtaja Kim Nikula toteaa.

Sovittelulautakunta antoi kunta-alan sopimuskiistaan sovintoehdotuksen 10. toukokuuta. SPAL hyväksyi ehdotuksen, mutta Tehy ja Super hylkäsivät sen. Toistaiseksi Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ei ole neuvotellut erillisratkaisusta SPALin neuvottelupyynnöistä huolimatta.

– Jäsenistömme virka- ja työsuhde-ehdoista on neuvoteltava pikaisesti työrauhan takaamiseksi. Tarvittaessa vauhditamme neuvotteluja työtaisteluilmoituksella, Nikula sanoo.

Neuvottelujärjestöt KT, JUKO ja JAU solmivat erillissopimuksen 6. kesäkuuta. SPAL kuuluu Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Soteen, joka ei ole osallisena sopimuksessa.

SPALin jäseniä on Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus TS:n ja Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus SOTEn piirissä. Sote-neuvottelujärjestössä SPAL vastaa Teknisten sopimuksen neuvotteluista. SPALin jäsenistöä työskentelee kunta-alalla pelastuslaitoksissa ja ensihoitopalveluissa.

Lisätietoja:

Järjestön johtaja Kim Nikula, puh. 040 716 1805, kim.nikula@spal.fi

Liittohallituksen puheenjohtaja Ilkka Mustakangas, puh. 0400 963 388, ilkka.mustakangas@spal.fi