Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pelastusopisto on julkaissut uudistetun version savusukellusoppaasta, joka antaa perustiedot savusukeltajan vaativaan työhön. Opas on tarkoitettu peruskoulutukseen, mutta se soveltuu myös täydennys- ja kertauskoulutukseen sekä harjoitusten tueksi.

Savusukellusopas tutustuttaa tulipaloihin liittyviin vaaroihin, altisteisiin ja suojaimiin. Pelastustoiminnan johtamisen tueksi oppaassa käsitellään asioita, jotka liittyvät savusukeltamisen aloittamispäätökseen.

Opas ilmestyi ensimmäistä kertaa 2008. Nyt ilmestyneessä päivitetyssä julkaisussa on huomioitu uusimmat tutkimustulokset.

Savusukellustekniikkaa on kehitetty käytännönläheisemmäksi, tehokkaammaksi ja turvallisemmaksi. Lämpökamera on otettu vahvasti mukaan savusukellukseen. Pienpisarasammutuksen rinnalle on tullut myös muita sammutustekniikoita.

Palomiesten altistumistutkimusten kautta on lisääntynyt tieto savusukeltajien altistumisesta haitallisille aineille. Uutuutena teoksessa on omat lukunsa savusukeltamisen kemiallisista ja biologisista altisteista sekä kuumatyöskentelyn kuormittavuudesta.

Opas sisältää linkit 36 videoon, joilla havainnollistetaan teoksessa esitettyjä ohjeita. Savusukellusopas on ladattavissa maksutta Pelastusopiston verkkosivulta.