Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa käsiteltiin 5.3. koronavirukseen liittyviä asioita. Neuvotteluosapuolet kävivät läpi asetusluonnosta, joka koskee tilapäistä lievennystä virkamiesten sairauslomailmoituksiin epäillyissä koronavirustapauksissa.

Lisäksi keskusteltiin ohjeistuksista, jotka koskevat koronaviruksen aiheuttamien tilanteiden vaikutuksia palvelussuhteen ehtoihin.

Tavoitteena on, että asetus annetaan ja ohjeet lähtevät virastoille 12.3., kerrotaan ammattiliitto Prosta.

Työntekijöiden työaikatavoitteet esillä

Sopimusneuvotteluasioissa osapuolet kävivät yksityiskohtaisesti läpi työntekijäpuolen työaikakysymyksiin liittyviä tavoitteita. Käsittelyssä oli muun muassa etätöihin, matkustamiseen ja liukuviin työaikoihin liittyviä kysymyksiä.

SPALin hätäkeskuksissa työskentelevien jäsenten eli Hätäkeskusammattilaisten liitto HALiin jäsenten neuvottelujärjestönä on Pro.