Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tänään 4. helmikuuta vietetään maailman syöpäpäivää.

Suomessa on toteutettu mittava ja kansainvälisestikin ainutlaatuinen palomiesten kokonaisaltistumista työtehtävissä selvittänyt tutkimus, jonka seurauksena Työterveyslaitoksen tutkijat antoivat lukuisia suosituksia vaarallisilta aineilta suojautumiseen sammutus- ja raivaustehtävissä sekä varustehuollossa.

Myös paloasemarakennusten suunnitteluun Puhdas paloasema -mallilla annettiin ohjeita.

Pelastusalan ammattilaisten altistumiseen on edelleen kiinnitettävä huomiota pelastuslaitoksissa. Palomiehet tulee kirjata työssään syöpää aiheuttaville aineille altistuvien ASA-rekisteriin, Palomiesliitto SPAL kehottaa. Silloin saamme uutta tietoa myös tämän ammattiryhmän altistumisesta ja pystymme pitkällä tähtäimellä paremmin ehkäisemään sairastumisia.

Lisätietoa palomiesten altistumisesta syövälle ja muille sairauksille löytyy juttutietokannasta: ammattilainen.fi/palomiesten-altistuminen

Tutustu myös kansainvälisiin kampanjasivuihin: www.worldcancerday.org