Tänään 4. helmikuuta vietetään maailman syöpäpäivää.

Suomessa on toteutettu mittava ja kansainvälisestikin ainutlaatuinen palomiesten kokonaisaltistumista työtehtävissä selvittänyt tutkimus, jonka seurauksena Työterveyslaitoksen tutkijat antoivat lukuisia suosituksia vaarallisilta aineilta suojautumiseen sammutus- ja raivaustehtävissä sekä varustehuollossa.

Myös paloasemarakennusten suunnitteluun Puhdas paloasema -mallilla annettiin ohjeita.

Pelastusalan ammattilaisten altistumiseen on edelleen kiinnitettävä huomiota pelastuslaitoksissa. Palomiehet tulee kirjata työssään syöpää aiheuttaville aineille altistuvien ASA-rekisteriin, Palomiesliitto SPAL kehottaa. Silloin saamme uutta tietoa myös tämän ammattiryhmän altistumisesta ja pystymme pitkällä tähtäimellä paremmin ehkäisemään sairastumisia.

Lisätietoa palomiesten altistumisesta syövälle ja muille sairauksille löytyy juttutietokannasta: ammattilainen.fi/palomiesten-altistuminen

Tutustu myös kansainvälisiin kampanjasivuihin: www.worldcancerday.org