Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kokoamme yhteen auttamisen ammattilaiset

Edistämme asioita hyvässä yhteisymmärryksessä

”Päädyin hätäkeskuspäivystäjäksi noin yhdeksän vuotta sitten, kun halusin vaihtaa alaa. Olin aiemmin automyyjänä, ja poliisina työskentelevä kaverini suositteli minua hakemaan Pelastusopistoon. Suositusten kautta päädyin myös luottamusmieheksi Vaasan hätäkeskukseen. Jäsenemme äänestivät minut alun perin varaluottamusmieheksi, vaikka en varsinaisesti ollut ehdolla. Kun luottamusmies sitten jäi sivuun tehtävästään opintojensa vuoksi, siirryin aika luontevasti hänen tilalleen.

Tom Juselius

Luottamusmiehenä on parasta se, että olen aina ajan tasalla työpaikan asioista. Minulla on jatkuvasti ikään kuin kärkitietoa siitä, mitä tapahtuu ja millaisia muutoksia on luvassa. Pääsen myös kouluttautumaan tehtävässä säännöllisesti.

Luottamusmiehen tulee olla helposti lähestyttävä, jotta jäsenet uskaltavat tulla juttusille. On myös tärkeää tulla toimeen ihmisten kanssa. Meillä keskustelu työnantajan kanssa toimii melko hyvin. Asiat eivät välttämättä korjaannu heti, mutta voimme hyvässä yhteisymmärryksessä edistää asioita. Työvuoroihin liittyvät kysymykset ovat yleisimpiä, sillä teemme vuorotyötä ja monella työntekijällä on sovittu erityisjärjestelyjä työaikaan.

Rauhallisuutta ja pitkää pinnaa vaaditaan sekä hätäkeskuspäivystäjältä että luottamusmieheltä. Luottamusmiehenä haluan olla läsnä jäsenille ja tiedottaa ajankohtaisista asioista. Käyn myös keskustelua työnantajan kanssa, jos näyttää siltä, ettei sovituista toimintamalleista pidetä kiinni. Vuosittain tulee joitakin tapauksia, joissa on kyse epäasiallisesta kohtelusta. Niitä hoidamme yhdessä työsuojeluvaltuutetun kanssa.

Välillä toivoisin, että Hätäkeskuslaitoksessa uudistuksia toteutettaisiin pienempien pilottien kautta. Koko laitosta koskevat kokeilut aiheuttavat helposti kaaosta ja mielipahaa. Meillä on muutenkin resurssipulaa, joten en haluaisi, että kukaan lähtisi alalta ainakaan tämän asian takia.”

Tom Juselius
ylipäivystäjä, Vaasan hätäkeskuksen luottamusmies
Suomen Hätäkeskusammattilaiset HAL

<< Takaisin SPAL 30 vuotta -sivulle